martes, septiembre 20, 2005

Els Hutongs de Beijing



Aquest mati hem visitat els Hutongs, són uns carrers molt estrets, es a dir, com carrerons o callejuelas. Alguns son tant estrets que no hi passa ni un cotxe a vegades. N'hi ha per totes les ciutats de xina pero els més famosos són els de Pekin. Són carrers que es van començar a crear en l'any 1200 i ara mateix a Pekin en queden molt pocs, per aixo del Beijing 2008 els tiren a terra per poder construir millors pisos. Potser ara mateix nomes en queden uns 4 o 5 d aquests barris.
Quan vas a visitar-los has de pagar 130 yuans i et porten amb una bicicleta carro, mireu la nostra ultima foto i et porten per aquests carrers tipics i veus com vivien i com viuen, per que hi ha gent que encara i viu.

Normalment la gent que hi viu es pobre. Són grups de cases molt antigues de color gris d'una sola planta i que tenen patis interiors. No tenen lavabo, n'hi ha un de comú per tots els veins d'un mateix carrer, si encara que soni extrany pero es aixi. Ja us podeu imaginar quina pudor ... Realment saber la historia de quan van ser creats es molt interessant, cada casa només per com es la porta ja podien saber si era d'un treballador normal, d'un cortesano del imperio, etc
S'ha de vigilar molt quan i vas perque hi ha bastants lladres i clar quan veuen els turistes doncs s'hi llençen ... I també molta gent que et vol vendre, com es normal a Xina, rellotges falsos, cameres de fotos, etc.




No hay comentarios: